Takács Attila "Taki" - gitár, vokál

 

Nem ma kezdtem Én sem!

  Néhány szó magamról:

  A társadalom megítélése szerint elfogadott végzettségem "marketing és reklám manager" aki együtt tudott élni a degradáló "sportoló" minősítéssel. Eddigi életemet mindig azzal töltöttem, amivel szerettem volna, "csak" a játék volt az életem.
  Nem véletlen tehát, hogy továbbra is a játék maradt az álmom, de érkezett a
  "WIND OF CHANGE".
  Vízilabda
  Takács Attila "Taki" a budapesti BL döntőn 2002-ben!
  A sporttagozatos iskola következménye képpen több sportágba is belepillanthattam, pl. úszás, birkózás, kézilabda, kosárlabda stb., de ami vitte a pálmát az a vízilabda volt. 1985-ben jól emlékszem, mikor a szüleim levittek a szigetre Rottler Antal edző bácsihoz, aki egy tündéri pofa volt, és az is a mai napig. Vörösödő fejjel szemlélte miképp vergődöm a fedett medencében, szinte aggódott az életemért, miközben kissé elfogult szüleim győzködték, hogy milyen jó is vagyok. Miután Tónibá nem tudott nemet mondani az őt bombázó szülőknek ezt válaszolta: "Nézzék ilyen korban, már nem lehet elkezdeni ezt a sportot, de legyen, lejárhat, de nem ígérek semmit". Na ezzel indult el az akkor még véget nem érőnek tűnő pályafutásom. Fél év alatt ledolgoztam azt a maratoni hátrányt, amivel rendelkeztem, megszabadultam kb. 15kg zsírtól, és mi tagadás megerősödtem. Utánpótlás szinten rengeteg érem került a vitrinembe, amit nehéz is lenne felsorolni, aztán 1989-től már a felnőtt keret tagjaként büszkén jártam a világban. Többszörös MAGYAR BAJNOK (4x) KUPAGYŐZTES (2x) és nem legutolsó sorban BL (Bajnokok Ligája) döntős Tovább nem ecsetelve az ezüstöket és a bronzokat még a strandvízilabdában is 4x nyertem bajnokságot. Jött a légióskodás Marseille. Aztán 1év a Fradiban és irány Nizza. Édesapám ekkor távozott el az élők sorából, amit nem viseltem valami jól, de ki is tudja. A szezon végén hazaköltöztem, és visszavonultam, még az uszoda környékére sem mentem hosszú-hosszú ideig. Most talán némi reménysugár felvillant a távolban, hiszen felkértek a Masters Világbajnokságra és ez azért felkeltette az érdeklődésem. Szinte edzés nélkül vágtam neki a túrának, de Ausztráliában bronzérmesek letünk. Újabb rövid szünet után lecsábítottak a Vidám Vizilovak azóta ott szelem a habokat, és már nyertünk is egy bajnoki címet.

  ZENE

  Már idejét sem tudom mikor is álmodoztam arról, hogy gitározni tanuljak, de nálam ez kicsit nehézkes volt. Gondolok itt arra, hogy a sport mellett se időm se energiám nem volt gitárt ragadni, mígnem megismertem JUNG NORBIT, akit a mai napig csodálok, és felnyitotta a szemem ebben a kérdésben. Ekkor döbbentem rá, hogy mi is a nekem szánt út az életemben, és alkalmazva a "mindenkinek arra van ideje amire akarja" elméletet gitározni kezdtem. Norbi volt a tanárom, 2x1évet tanultam nála, és azóta autodidakta módjára képezem magam. Életem első koncertjét Norbival gitárduót alkotva éltem át a 25. születésnapomon, ahol kb. 200 ember előtt remegő térdekkel gitároztam, de a siker nem maradt el. Fergeteges buli volt. Aztán jött a FUN SIR nevű garázszenekar,

  Fun Sir zenekar a múltbanTakács Attila "Taki" - Fun Sir koncert

  karöltve egy hasonlóval, de be kellett látnom szinte lehetetlen egyeztetni az időpontokat a zenekarban, mivel mindenki este ért volna rá, én viszont esténként az uszodában voltam, így véget ért a garázszenekarok korszaka nálam. Egy rendkívüli alkalommal játszottam a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND-del.
  Takács Attila "Taki" és a Takáts Tamás Ditry Blues Band 1Takács Attila "Taki" és a Takáts Tamás Ditry Blues Band 2 2005 nyarán, amikor abbahagytam a vízilabdát, kapott teret igazán a zene és a gitár. Emlékszem milyen mókás is volt, mikor felhívott Hatlaczky Feribácsi, délután 5-kor, hogy ráérek é este 7-től koncertezni vele. Feribácsi volt a Fun Sir énekese is régóta ismerjük egymást, és bár nem tudta megmondani mit is fogunk játszani, de megcsináltuk.
  Pár nappal később már én voltam a BEER BROTHERS gitárosa.
  Beer Brothers logoTakács Attila "Taki" a Beer Brothers-ben
  Több száz koncert volt a hátunk mögött de 2009 februárjában lezárult ez a fejezet az életemben.

  2006-ban érkezett a felkérés az Egészséges Fejbőr részéről, hogy legyek az EF gitárosa, amit gondolkozás nélkül elfogadtam.
  Takács Attila "Taki" és az EF
  2009 júliusában feloszlott!

  2007 év végén, pedig újabb zenekar került be a képbe, aminek a neve ANY IDEAS!
  Takács Attila "Taki" és az Any Ideas
  Rengeteg remek hangulatú koncert az ország egész területén, és a mai napig is lázbahozza a nagyérdeműt.

  2009 a El Capo Latin Gitár Duó létrejötte
  Takács Attila "Taki" és az El Capo
  2010 nyár vége egy szerencsés szituáció létrehozta a Hit The Road Band-et!
  Takács Attila "Taki" és a Hit The Road Band